Drage učenke in učenci, spoštovani starši, cenjene sodelavke in sodelavci ter poslovni partnerji!

Z 31. marcem zaključujem svojo pedagoško in triindvajsetletno ravnateljsko pot, saj se bom upokojila. Svoje delo na Osnovni šoli Brežice sem dobrih štirideset let opravljala z veseljem in predanostjo. Neizmerno sem hvaležna, da smo na šoli lepo sodelovali, imeli med seboj spoštljiv odnos in skupaj veliko dosegli. Hvala vsem za to, da ste verjeli vame in bili pripravljeni sprejemati izzive za skupno rast in zorenje.

Mirne velikonočne praznike vam želim in vse dobro tudi v prihodnje.

mag. Marija Lubšina Novak 

Spoštovani učenci, učenke, starši, skrbniki, sodelavci in občani!

Z veliko odgovornostjo 1. 4. 2024 prevzemam funkcijo vršilke dolžnosti ravnateljice Osnove šole Brežice. S 1. 9. 2024 bom postala ravnateljica s polnimi pooblastili. Sem dr. Mateja Hadler, mama trem sinovom, partnerka in učiteljica z več kot 19-letnimi pedagoškimi izkušnjami.
Skupaj s sodelavci bomo vsem učencem in učenkam glede na njihove zmožnosti, talente in voljo zagotovili pogoje, da se bodo lahko po končani osnovni šoli podali na pot nadaljnjega izobraževanja in vseživljenjskega učenja. Po najboljših močeh se bomo trudili, da bodo svoja znanja, spretnosti in vrednote razvijali v varnem in spodbudnem učnem okolju.
V obdobju, ki je pred nami, bodo vrata moje pisarne vedno odprta za vse vas. Verjamem v moč sodelovanja, dialoga in transparentnosti, zato bom vzpostavila odprto komunikacijsko klimo, kjer boste tudi vi lahko soustvarjali šolsko okolje, ki bo podpiralo rast in razvoj vsakega posameznika.
Naša šola ni popolna. Pa vendar sem prepričana, da nas bo ravno ta nepopolnost peljala na pot uspeha. Vem, da bo kdaj v prihodnosti odnos starši-učenci-učitelji, na katerem mora temeljiti vsaka zdrava šolska ustanova, moral skozi turbulenco, a se tega ne bojim. Še več: menim, da bomo skupaj napisali ogromno lepih zgodb, za tiste manj lepe pa sem prepričana, da nam  bodo pomagale na poti do večje modrosti vsakega od nas.
Zahvaljujem se vam za zaupanje in podporo ter se že veselim skupnega dela v dobro naših otrok in celotne šolske in krajevne skupnosti.
Za morebitna vprašanja in sodelovanje sem na voljo v živo ali na e-poštnem naslovu mateja.hadler@osbrezice.si.

S spoštovanjem,
dr. Mateja Hadler
v.d. ravnateljice OŠ Brežice

Dostopnost