Odlični dosežki učencev OŠ Brežice v šolskem letu 2019/2020

V petek, 13. 9. 2019, so štirje učenci OŠ Brežice nastopili na državnem prvenstvu v plavanju na kopališču Ilirija v Ljubljani (Jak Rovan, Naja Pinterič, Nejc Kapušin, Gašper Božovič).

Ljubljana nas je pričakala zavita v meglo in jutranja temperatura ni bila ravno motivacijska za skok v bazen. Kvalifikacijski nastopi so potekali hitro, med učenci OŠ Brežice se je v finale uspelo uvrstiti Jaku Rovanu.

Finale? Odlično. Kaj pa sedaj? Jak je zelo mirno, vsaj na videz, stopil na štartni blok in v nekaj več kot pol minute priplaval do naslova državnega prvaka med nekategoriziranimi učenci.

Presenečenje, ponos in nepopisno veselje. Zgodovinski dogodek za OŠ Brežice, saj med plavalci še nismo imeli naslova državnega prvaka.

 

V sredo, 29. 1. 2020, je v športni dvorani Brežice potekalo državno prvenstvo v mali odbojki. Naša dekleta so si po zelo izenačenih bojih in tesnih rezultatih priborile zmago in tako po enoletnem premoru znova postale državne prvakinje. Učenke OŠB PP NIS so bile v preteklosti že štirikrat ) najboljše v državi(2015, 2016, 2017, 2018. Tokratni, že peti naslov državnih prvakinj, je še toliko slajši, ker je osvojen v domači dvorani. K skupni zmagi so pripomogle igralke:

NATALIJA SELIMOVIĆ NIKOLOV

AGNESA KRASNIQUI

DELFINA MORINA

ALENKA KOVAČIČ

SANELA SELIMOVIĆ NIKOLOV

NASTJA HUDOROVIČ

 

Naj športna šola 2018/2019

Osnovna šola Brežice je v šolskem letu 2018/2019 prejela srebrni priznanji in naziva Naj športna osnovna šola in Naj športna osnovna šola z nižjim izobrazbenim standardom. Podelitev priznanj in nagrad je bila septembra 2019 v prostorih MIZŠ.

Naj športna šola 2017/2018

Osnovna šola Brežice je tudi v šolskem letu 2017/2018 prejela zlati priznanji in naziva Naj športna osnovna šola in Naj športna osnovna šola z nižjim izobrazbenim standardom. Podelitev priznanj in nagrad je bila septembra 2018 v prostorih MIZŠ.

 

Kulturna šola 2016/2017

Osnovna šola Brežice je v šolskem letu 2016/2017 ponovno lahko kandidirala za laskavi naziv KULTURNA ŠOLA, saj se je izteklo obdobje štirih let, ko je nosila prestižni naziv Najboljša kulturna šola leta 2013. Na podelitvi, ki so jo pripravili Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Občina grosuplje in Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje, je bila Osnovna šola Brežice med sedemdesetimi osnovnimi šolami, ki jim je bil v letu 2017 podeljen naziv Kulturna šola, ponovno nominirana v skupino 15 najboljših slovenskih šol, ki so prejele posebno priznanje za pomemben doprinos na področju razvoja kulturnih dejavnosti na šoli.

 

Osnovna šola Brežice si je tudi v šolskem letu 2016/2017 prislužila naslov

NAJBOLJ ŠPORTNA OSNOVNA ŠOLA,

saj je septembra 2017 prejela zlato priznanje za izjemne dosežke na področju športa v preteklem šolskem letu.

OŠ PP NIS je za prav tako dobre rezultate prejela srebrno priznanje.

Čestitke mentorjem in učencem, ki na različnih športnih tekmovanjih odlično zastopate Osnovno šolo Brežice in tudi v vsakdanjem življenju z gibanjem in redno vadbo promovirate zdrav način življenja.

Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Dan varne rabe interneta

Erasmus

Erasmus +

Arhiv

Dogodki

  • No Events
Dostopnost