Pozdravljeni devetošolci, devetošolke in starši!

 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo nove datume prijave v srednjo šolo, ki vam jih posredujem v nadaljevanju sporočila.

 

Pomembno!

Prijavo za vpis v srednje šole je potrebno oddati do 11. maja. Prenos že oddanih prijav bo možen v naslednjem koraku do 16. junija. Vpis v srednje šole bo potekal med 30. junijem in 6. julijem 2020. Izpiti nadarjenosti za vpis v tiste srednje šole, kjer je to potrebno, bodo izpeljani v začetku junija.

Po 11. maju bom izvedela, kakšno bo stanje prijav na posamezni šoli oz. programu in vas bom o tem obvestila na šolski spletni rtani. Poklicala bom tudi tiste učence, ki ste se prijvaili v progreme, kjer bo več prijav kot je razpisanih mest.

Kako bomo prijave izpeljali na naši šoli?

Devetošolci pošljite izpolnjene prijavne obrazce po (navadni ) pošti na Osnovno šolo Brežice, in sicer do petka, 24. 4, 2020. Prijavnice bom še ta dan (petek, 24. 4. 2020) posredovala na srednje šole. Za kasneje prispele prijavnice bom to naredila še v sredo, 6. 5. 2020.

Izpolnjene prijave pošljite torej po navadni pošti na naslov OŠ Brežice, Levstikova 18, 8250 Brežice. Prosim vas, da to naredite čim prej! Pred pošiljanjem preverite, če se na obrazcu – druga stran spodaj – vidni vsi podpisi (staršev, učenca).

Prijavne obrazce najdete na spletni strani MIZŠ, in sicer na povezavi https://e-uprava.gov.si/.download/vloge/dokumenti/14510/file-content ali jih kupite v papirnicah/knjigarnah DZS.

 

Učence, ki še niste izbrali ustreznega srednješolskega programa in potrebujete še kakšno dodatno informacijo, vabim, da mi pišete na naslov: jadranka.cabraja@osbrezice.si. Skupaj bomo poiskali rešitev!

 

Okrožnica v zvezi z novim rokovnikom za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2020/2021

Sklep o določitvi rokov za uveljavljanje pravic in izvrševanje obveznosti na področju vpisa v srednje šole za šolsko leto 2020/2021

Sklep o določitvi rokov za uveljavljanje pravic in izvrševanje obveznosti na področju vpisa v dijaške domove za šolsko leto 2020/2021

Nov rokovnik za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik programov nižjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2020/2021

Rokovnik za pripravo in objavo razpisa ter prijavo kandidatov in izvedbo vpisa učencev, dijakov in študentov višjih strokovnih šol v dijaške domove za šolsko leto 2020/2021

 

Želim vam uspešen teden.

Psihologinja na OŠB Jadranka Čabraja

 

Dostopnost