V soboto, 5. 1. 2019, se je ekipa učencev Lego Friends udeležila FLL (FIRST Lego League, http://www.fll.si/) regijskega turnirja v Žužemberku. Tekmovanje obsega štiri sklope: tehnični intervju, predstavitev projektnega dela, preverjanje usvojenih FLL vrednot skozi igro in vedno atraktivna tekma robotov.

Letošnja tema tekmovanja je bila bivanje v vesolju. Naši učenci so predstavili lastno idejo bivalnikov na Marsu, ki jih je možno natisniti s 3D tiskalniki na sami lokaciji postavitve. Predlagali so postavitev naselja, sestavljeno iz bivalnih enot, raziskovalnih enot in enot za pridelavo ter skladiščenje hrane.

Učenci so v času priprav in na samem tekmovanju pridobili veliko izkušenj na področju sodelovanja, komunikacije, ustvarjalnega reševanja problemov, kritičnega in inovativnega mišljenja, raziskovanja, informiranja, konstrukcije in programiranja robota …

V ponedeljek in torek vas učenci ekipe Lego Friends vabijo na predstavitev projekta in robota, ki opravlja različne misije, v času govorilnih ur med 17. in 18. uro v multimedijsko dvorano osnovne šole.

 

Mentorice Mojca Markelj, Vesna Babnik in Nataša Kermc
Dostopnost