Brežice, 28. 8. 2023

 

Dragi učenke in učenci, spoštovani starši!  

 

Počitnice se iztekajo. Pred nami je novo šolsko leto in upamo, da bo tudi to, ki prihaja, tako uspešno, kot je bilo lansko in vsa leta doslej. Vsem vam, drage učenke in učenci, želimo veliko uspeha in zadovoljstva pri šolskem delu ter veliko dobrih in iskrenih prijateljev.

Vam, cenjeni starši, pa želimo dobro sodelovanje s šolo.

Za začetek vam posredujemo nekaj informacij, ki se nanašajo na prvi šolski dan:

  • Učence 1. razreda  boste starši pripeljali pred šolo v petek, 1. 9. 2023, ob 9.30. Pozdravile in sprejele jih bodo ravnateljica, pomočnici ravnateljice, razredničarka in druga učiteljica v razredu. Za prisrčen sprejem smo pripravili kratek kulturni program. Pozdravil jih bo tudi Kuža pazi (Zavarovalnic TRIGLAV). Po sprejemu bodo učiteljice odpeljale učence v matične učilnice, kjer se bodo družili do 12.00, ko jih že lahko pričakate pred šolo. Učenci naj s sabo prinesejo torbico, mapo, peresnico in copate.  
  • Učenci od 2. do 9. razreda se boste zbrali na platoju Zavoda za šport Brežice (pred Športno dvorano Brežice) v petek, 1. 9. 2023, ob 8.20, kjer vas bodo pričakali ravnateljica, pomočnici ravnateljice, razredničarke ter ostali strokovni delavci.
  • Učence OŠPP NIS – tudi 1. razred – bodo na platoju pred Športno dvorano Brežice ob 8.20 pričakale ravnateljica, pomočnici in razredničarke. Učenci naj s seboj prinesejo šolsko torbo, peresnico, copate, škarje, lepilo, mapo, plastenko / steklenico za vodo.
  • Učenci od 2. do 9. razreda OŠ in vsi učenci OŠPP NIS boste prvi šolski dan imeli pouk pet šolskih ur (8.20 – 12.40).
  • Učenci od 2. do 4. razreda prinesite s seboj mapo in beležko ter vse ostale šolske potrebščine, da jih boste s svojo razredničarko pregledali in uredili.
  • Učenci od 4. do 9. razreda boste preživeli najprej prve tri ure z razredničarko, nato pa boste imeli dve uri pouka po urniku. S sabo imejte potrebščine in delovne zvezke oz. športno opremo za predmeta, ki bosta na urniku 5. in 6. šolsko uro (urnik se nahaja v nadaljevanju tega obvestila).
  • Prvi šolski dan boste vsi učenci imeli v šoli malico, kosila ta dan še ne bomo kuhali; prav tako prvi dan še ne bo deloval RaP (podaljšano bivanje).
  • Vsi učenci od 2. do 9. razreda obvezno prinesite s seboj copate, učenci 8. in 9. razreda pa tudi ključke za garderobne omarice (tisti, ki jih junija morda niste pustili v šoli).
  • 1. septembra bodo avtobusi zjutraj vozili po ustaljenem voznem redu, po pouku pa bodo vsi avtobusi odpeljali ob 13.10.
  • Učence, ki obiskujejo OŠ PP NIS, pripeljite zjutraj v šolo starši, po pouku pa se bodo odpeljali domov s kombiji.

Skupaj z vami se veselimo začetka novega šolskega leta in srečanja z vami.

Ravnateljica in vaši učitelji

Dostopnost