Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je dne 20. 5. 2020 na svoji spletni strani https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ objavilo stanje prijav v srednje šole za šolsko leto 2020/2021.

Prosimo vas, da pogledate, kakšno je stanje prijav v izobraževalnem programu, za katerega ste oddali prijavo za vpis.

Če ocenjujete, da imate male možnosti, da ste sprejeti v izbrani program, lahko prijavnico do 16. 6. 2020 do 14. ure prenesete na drugo izbrano šolo.

Da bi se v čim večji meri izognili fizičnim obiskom srednjih šol, učencem svetujemo, da v primeru, če se bodo odločili za prenos prijave, to storijo tako, da na izbrano srednjo šolo, kjer imajo prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca, ki ureja vpis, posredujete skenirano / fotografirano izjavo, podpisano s strani učenca in starša, v kateri pisno zaprosijo, da v njihovem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel učenec prenesti prijavo.

Da ne bi po nepotrebnem preveč obremenjevali svetovalnih delavcev srednjih šol, prosimo, da učenci dobro premislijo, kam bi želeli prenesti prijavnico, zato da ne bi prihajalo do večkratnih prenosov prijav enega učence.

Enako velja tudi za prenose prijav za vpis v dijaški dom.

Kandidati za vpis v srednje šole bodo v primeru, da bi se prijavili v izobraževalni program, kjer bo predvidena omejitev vpisa, o tem obveščeni 26. junija 2020 popoldan, ko bodo na spletnih straneh MIZŠ objavili seznam srednjih šol, ki bodo omejile vpis.

Vpis v srednje šole in dijaške domove bo potekal v tednu od 30. 6. 2020 do 6. 7. 2020, odvisno od razporeda šol oz. dijaških domov. O natančni razporeditvi bodo učenci seznanjeni s strani srednje šole oz. dijaškega doma.

V kolikor imate kakšno vprašanje ali nejasnost, me pokličite na telefon 07-466-02-10 (od 25. 5. 2020 dalje) ali pa mi pišite na e-naslov: jadranka.cabraja@osbrezice.si.

Dostopnost