Drage učenke in učenci, kako vam gre?

 

Minil je drugi teden od zaprtja šol. Če smo v začetku še menili, da se bomo po dveh tednih ponovno srečali v šolskih klopeh, danes vemo, da bomo na snidenje morali še počakati. A, če hočemo ostati zdravi, kar upam, da tudi ste, bomo morali vsi skupaj potrpeti in ostati še nekaj časa doma.

 

Vem, da vas učitelji vsak dan nagovorijo, vem, da se vestno učite in marljivo rešujete naloge. Naj povem, da je vaše delo zelo pomembno, saj je v teh težkih časih potrebno, da se doma naučite največ, kar se da. Zahvaljujem se vašim učiteljem za požrtvovalno delo; ker jim ni vseeno za vas, so vam vedno na razpolago.

Vem tudi, da mnogim pomagajo starši, za kar se jim zahvaljujem – tudi v vašem imenu.

 

Da pa bi olajšali delo tistih učencev, ki nimajo najboljših možnosti za delo na daljavo, je Občina Brežice te dni sprožila akcijo zbiranja računalnikov. V šoli smo nekaterim, ki ste se oglasili, posodili tablice. Če pa še kdo potrebuje računalnik (morda vas je v družini več učencev, imate pa samo eno napravo), prosim, naj to sporoči pomočnici ravnateljice gospe Nevenki Sreš (nevenka.sres@gosbrezice.si). Verjamem, da boste skupaj poiskali rešitev.

 

In kaj počnete še poleg učenja?

Migate in telovadite, vadite instrument, kuhate, sestavljate Rubikovo kocko? Če slednjega še ne obvladate in bi se seveda radi naučili, vas vabim, da si na youtube ogledate video vodič našega poznanega igralca in voditelja Izodroma in Infodroma Nika Škrleca, ki vam bo pokazal korake za sestavo. Napotke najdete na https://www.youtube.com/watch?v=RQnt54AIb3c. Poskusite!

Če vas bo zadeva pritegnila in boste z vajo postali pravi mojstri, mi lahko opišete svoje poskuse in seveda dosežke; lahko pa mi pošljete video posnetek ali fotografijo. Moj eNaslov je: marija.lupsina@guest.arnes.si. Če bodo vaši starši dovolili, bomo posnetke objavili na šolski spletni strani.

Ste ZA? Lahko začnete že danes popoldne, ko boste zaradi slabšega vremena več časa v stanovanju. Seveda pa bom vesela vsakega vašega sporočila, pobude … Opogumite se in napišite, kako preživljate dneve doma!

 

Želim, da obdržimo stik in ostanemo povezani.

Do takrat, ko se bomo ponovno videli v živo, pa se imejte čim lepše, bodite nasmejani in prijazni z drugimi družinskimi člani, bodite ustvarjalni in delovni, predvsem pa ostanite doma in poskrbite za svojo varnost.

 

Vaša ravnateljica

Dostopnost