Da ne bomo govorili samo o koronavirusu, objavljam odlično novico.

V nedeljo, 9. 3. 2020, je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani potekala deveta slovenska glasbena olimpijada, ki sta se je udeležili tudi učenki OŠB Katarina Petrič in Eva Oštrbenk.

V lepem nedeljskem že skoraj pomladnem vremenu, sta bili učenki polni energije in sta se izkazali pri pisanju testa, a vista izvajanju melodičnih in ritmičnih vaj ter pri izvajanju pesmi. Katarina se je predstavila s tujo pesmijo z naslovom »Million reasons«, pri kateri se je sama spremljala na ukulele, Eva pa se je odločila za slovensko ljudsko pesem z naslovom »Ena ptička priletela«, pri kateri jo je spremljala na klavir mentorica Maja Zorič.

Učenki sta imeli močno podporo staršev, ki so ju bodrili ves dan. Starši so lahko prisostvovali njunim nastopom – tudi v zaključnemu delu –, kjer sta predstavili lastni skladbi. Učenki Katarini je pri predstavitvi lastne skladbe pri instrumentalni izvedbi pomagala Julia Smrekar.

Po koncu tekmovanja je sledil koncert z razglasitvijo rezultatov. Katarina in Eva sta prejeli srebrno priznanje. In še zanimivost – obe sta zbrali enako število točk.

Za vse udeležence je bila to lepa in zanimiva izkušnja.

Naj živi glasba še naprej, Katarini in Evi pa še enkrat iskrene čestitke!

 

Maja Zorič, mentorica

Dostopnost