»Prve snežinke padajo, zvezdic milijone na Zemljo že hiti, puhasto snežno odejo nam snujejo,  

  se vse lesketa kot v pravljici. Vonj dobrodelnosti s prazniki zaveje okrog nas za vse ljudi.«

Drugo novembrsko sredo, 14. 11. 2018, so učenci OŠPP NIS in učiteljice medse povabili stanovalce iz DUO Impoljca ter njihovo samostojno strokovno delavko v ateljeju, go. Doroteo Pavlovič. Na dobrodelni ustvarjalni delavnici v okviru projekta »Mirno morje 2019« so ustvarjali izdelke za decembrski bazar. Veselili so se srečanja, saj so jim tovrstne delavnice znane iz preteklega šolskega leta.

Učenci so zvedavo pogledovali v dva velika lesena zaboja, ki so ju gostje prinesli s seboj. Gostje iz Impoljce so tudi tokrat, kot vedno, presenetili z izvirnimi, ličnimi izdelki. S seboj so prinesli ves material za ustvarjanje izvirnih umetnin. Učenci so izbirali med različnimi dejavnostmi, glede na svoje zmožnosti in spretnosti. Izbrali so polizdelek, ki so ga nato po svojem navdihu ustrezno dokončali ob podpori stanovalcev in učiteljic. Prvič so se lahko preizkusili v vezenju snežink in smrečic v pick point tehniki na leseni in papirnati podlagi.

S skupnimi močmi, znanji in kreativnimi idejami so izdelali prav prikupne izdelke – lesene obeske v obliki snežink, jelenčkov, snežakov ter voščilnice in vezene slike na leseni osnovi z različnimi motivi.

Ob koncu delavnice so se učenci s ponosom sprehodili ob obogateni mizi, polni najrazličnejših čednih darilc, ki jih bodo prodajali na šolskem božičnem bazarju. Izkupiček od prodaje pa bo namenjen jadranju otrok s posebnimi potrebami v mesecu septembru 2019.

Donatorjem iz DUO Impoljca, ki so usmerjeni v sodelovanje z ožjim in širšim okoljem na lokalni ravni, smo preživeli nadvse prijeten dan. Z izmenjavo znanj smo naše medgeneracijsko druženje ponovno obogatili in plemenitili z novimi izkušnjami.

Učiteljice OŠPP NIS

Dostopnost