Mladinski pevski zbor Osnovne šole Brežice se bo 4. 4. 2018 udeležil pevske revije Pustite nam ta svet, ki bo ob 17.00 potekala na Ekonomski in trgovski šoli Brežice. Pevska revija je pomemben kulturni dogodek naše občine, na katerem se vsi nastopajoči želimo predstaviti s čim bolj kvalitetnim nastopom. Predpisan program je zahteven, zato smo se na šoli odločili, da bomo pevcem omogočili pevski vikend, na katerem se bodo intenzivno pripravljali na nastop in nadgrajevali vokalno tehniko, hkrati pa svoj prosti čas kvalitetno preživljali v družbi vrstnikov, dobre volje in glasbe.
 
Z vajami smo začeli v petek, 23. 3., končal pa v soboto ob 12.00. Vmes se nam je pridružila Urška Jarc, glasbena pedagoginja in zborovodja, ki nam je pomagala in nam zaupala nekaj pomembnih nasvetov.
Del, ki so se ga učenci najbolj veselili, je bilo spanje v šolski telovadnici. Opremljeni s spalkami in blazinami smo si pripravili spalne kotičke, pred spanjem pa razposajeno prepevali, plesali, poslušali glasbo, klepetali … Jutro smo začeli s telovadbo, petje smo večkrat prekinili s krajšimi športnimi igrami, ki so nam pomagale, da smo se lahko bolje zbrali in si več zapomnili.
Za konec naj se v imenu zbora zahvalim učiteljici Karmen, ki nam je pomagala pri organizaciji in izpeljavi vikenda, in kuharicam, ki so nam pripravile slastno večerjo (s palačinkami za sladico) in obilen zajtrk. Se že veselimo Pevskega vikenda 2019! MPZ in Maša Žveglič Poljšak
Dostopnost