Zavod RS za šolstvo je skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter z Uradom Vlade RS za komuniciranje v sklopu obeležitev 25. obletnice samostojnosti države v marcu objavil razpis »Inovativnost in ustvarjalnost mladih za prihodnost domovine«. Natečaj je ponudil učencem in dijakom priložnost, da ob 25-letnici samostojnosti države izkažejo svoj odnos do domovine, svojo inovativnost, ustvarjalno energijo, znanje in potenciale na različnih področjih (likovnem, glasbenem, plesnem, literarnem, itd … ).

Na natečaj se je prijavilo 76 vzgojno-izobraževalnih organizacij in do 9. maja 2016 poslalo multimedijsko predstavitev prispevka.

Programski odbor je v skladu s kriteriji, navedenimi v vabilu razpisa, opravil izbor prispevkov, ki so soustvarili osrednjo prireditev v Ljubljani (v obliki nastopa, delavnice ali predvajanega multimedijskega prispevka) ter izbor multimedijskih predstavitev, ki je objavljena na spletni strani Zavoda RS za šolstvo (http://www.zrss.si/) in drugih spletnih straneh, preko katerih bo promovirana 25-letnica samostojne države (http://www.mizs.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/62/9634/43c192517f575706558813df17b37a85/).

Sklepni dogodek natečaja »Inovativnost in ustvarjalnost mladih za prihodnost domovine« je potekal 3. 6. 2016 v prostorih Plesne šole Bolero v Ljubljani.Osnovna šola Brežice se je predstavila z literarnim prispevkom, ki ga ja napisala Leila Mokrovič pod mentorstvom Darinke Ferenčak Agrež, prebrala pa ga je Hana Škrinjar.

Dostopnost