Tako kot vsako šolsko leto se je tudi letos meseca aprila na naši šoli odvijala podelitev priznanj tistim učencem od 1. do 9. razreda, ki so že od septembra 2015 pridno brali knjige za bralno značko. Ob tej priložnosti nas je v sredo, 20. aprila 2016, obiskal glasbenik Marko Soršak Soki. Že prejšnje šolsko leto je v okviru projekta 20: 20 gostoval na naši šoli in učencem šole za potrebe pouka glasbene umetnosti doniral glasbene instrumente.

Na podelitvi bralne značke, ki se je odvijala v prostorih šolske telovadnice, so se zbrali vsi mentorji bralne značke, učenci od 1.–9. razreda, ki so letos uspešno opravili bralno značko, ter učenci od 1.–9. razreda Prilagojenega izobraževalnega programa z nižjim izobrazbenim standardom.

Po uvodnem nagovoru pomoćnice ravnateljice, gospe Darje Mandžuka, je knjižničarka Lidija Geršak vsem zbranim predstavila, kako uspešni bralci so bili letos učenci naše šole, glasbeni gost Marko Soršak Soki pa je ob pomoči knjižničarke Aleksandre Ivanšek podelil priznanja zbranim učencem. Letos je bralno značko osvojilo 442 učencev, kar predstavlja 57 % vseh učencev na šoli. Vsa leta šolanja je bralno značko osvojilo 14 učencev 9. razreda in 2 učenca 9. razreda prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom. Postali so t.i. zlati bralci in prejeli posebno priznanje.

Sledil je krajši kulturni program, ki so ga pod mentorstvom učiteljice slovenščine Darinke Ferenčak Agrež in učiteljice glasbene umetnosti Katje Kovač pripravili nekateri učenci od 6. do 9. razreda. Le-ti so v sodelovanju z gostom Markom Soršakom Sokijem zapeli in zaigrali tudi eno od njegovih pesmi.

V nadaljevanju je učenec 8. a razreda Matic Antolovič, ki je vodil prireditev, predstavil letošnjega gosta. Marko Soršak Soki je pripovedoval o svoji življenjski poti, ki je že od otroštva povezana z glasbo, spravil pa nas je v smeh tudi s kakšno anekdoto.

Ob koncu prireditve je zbrane nagovorila gospa ravnateljica, mag. Marija Lubšina Novak. Pohvalila je pridne bralce in se nato fotografirala z zlatimi bralci in glasbenim gostom.

Knjižničarka OŠ Brežice

                                                                                         Aleksandra Ivanšek

Dostopnost