V soboto, 21. 11. 2015, je na Osnovi šoli Brežice potekalo 17. Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni, in sicer pod pokroviteljstvom Zveze društev diabetikov Slovenije. Osnovna šola je tekmovanje pripravila v sodelovanju z Društvom diabetikov Posavje-Brežice.

Tekmovalce in njihove mentorje so gostitelji po sprejemu in prijavi povabili v športno dvorano, kjer so jim pripravili zanimiv krajši kulturni program s plesom, glasbo in razmišljanjem. V uvodu le-tega je napovedovalka programa prebrala spodbudne besede ravnateljice, ga. mag Marije Lubšina Novak, ki se zaradi obvez ni mogla udeležiti tekmovanja iz znanja o sladkorni bolezni.  Vse navzoče je nato najprej pozdravila pomočnica ravnateljice in hkrati predsednica Društva sladkornih bolnikov Posavja, ga. Darja Mandžuka, spregovorili pa so tudi: direktorica Zavoda za šport, ga. Simona Zupančič, diabetologinja diabetološke ambulante bolnišnice Brežice, ga. dr. Živana Kavčič, podžupanja Občine Brežice, ga. Katja Čanžar, in predsednik Zveze društev diabetikov Slovenije, g. Peter Miklavčič. Otvoritve tekmovanja se je udeležil tudi direktor Splošne bolnišnice Brežice, g. Dražen Levojević.

Po kulturnem programu je sledilo tekmovanje iz znanja. Udeležili so se ga osnovnošolci in dijaki, ki so na šolskem tekmovanju dosegli ustrezno število točk. V Brežicah je tekmovalo 208 osnovnošolcev in  dijakov iz 87 osnovnih in srednjih šol pod vodstvom  83 mentorjev.

Po odpisani uri so se mentorji ocenjevalci lotili popravljanja nalog, ki so jih nato oddali državni komisiji.

Zaposleni na Osnovni šoli Brežice in člani Društva diabetikov Posavje-Brežice so počaščeni, da so lahko gostili mlade, ki so vložili trud v znanje, s katerim bodo skrbeli za zdrav način življenja in z njim ozaveščali svoje najbližje in okolico. V veliko zadovoljstvo jim je tudi, da so tekmovalci in njihovi mentorji ponesli na svoje domove prijetne vtise s tekmovanja v Brežicah.

Dostopnost