V soboto, 22. 4., in v nedeljo, 23. 4. 2023, se je šest devetošolcev OŠ Brežice udeležilo tekmovanja The World Scholar’s Cup. Tekmovanje, ki poteka že petnajsto leto in ima vsako leto več udeležencev, poteka izključno v angleškem jeziku, saj so organizatorji tekmovanja iz Združenih držav Amerike. Udeleženci tekmujejo iz šestih različnih vsebinskih področij: umetnost, glasba, zgodovina, književnost, sociologija in naravoslovje. Osnovnošolci in dijaki so se v soboto in nedeljo pomerili v ekipni debati, kreativnem pisanju esejev in dveh preizkusih znanja. Tekmovali so skupaj s srednješolci, saj sodijo že v kategorijo starejših mladincev.

Tekmovanje je gostila OŠ Antona Ukmarja Koper. Udeležili so se ga tako učenci in dijaki, ki jim angleščina ni materni jezik, kot tudi tisti, ki jim je oz. prihajajo iz drugih držav in v Sloveniji obiskujejo mednarodne šole, v katerih poteka pouk v tujem jeziku. Skupaj je tekmovalo 138 otrok in mladostnikov. 

OŠ Brežice so zastopali naslednji učenci (z leve proti desni): Mai Božič, Leon Recer, Dimitrije Cocojević, Noa Urša Ribič, Vita Smrekar in Lana Kurajić. Na tekmovanju so bili zelo uspešni in osvojili 22 medalj (3 zlate in 19 srebrnih). S svojim uspehom so si zagotovili mesto na naslednji stopnji tekmovanja (Global Round), ki bo potekalo v Dohi v času poletih počitnic. Na tekmovanje so se pripravljali pod mentorstvom profesorice Petre Vaš.

Tekmovalci The world scholar`s cup

Dostopnost