Spoštovani starši in skrbniki!

Danes so se učenci po dobrem tednu počitnic vrnili v šolske klopi. Upam, da so počitnice preživeli sproščeno in predvsem zdravo. Varnostne razmere, ki se nanašajo na širjenje okužb s korona virusom, so v tem trenutku zelo resne, kar zagotovo spremljate tudi sami. V šoli si seveda želimo, da bi pouk potekal normalno, tudi brez karanten, zato Vas ponovno nagovarjam, da naredite vse potrebno, da se okužbe ne bodo širile in vnašale v šolski prostor.

S tem dopisom Vas obveščam, da smo šole prejele uradno okrožnico MIZŠ z navodili glede organizacije pouka v času po jesenskih počitnicah.

Za učence veljajo ista pravila, kot so veljala od začetka šolskega leta do jesenskih počitnic, dodatno pa bodo morali spoštovati nekaj novih ukrepov. Za vse velja, da je nošenje mask v prostorih šole obvezno za vse učence. Prosimo Vas, da se o tem z otrokom pogovorite tudi doma ter mu zagotovite maske, saj se redno dogaja, da veliko otrok nenehno pozablja maske. To obveznost morajo otroci osvojiti in poskrbeti zase.

Ministrstvo nam je tudi sporočilo, da se prostovoljno samotestiranje učencev nadaljuje, le da je tukaj nekaj novosti. Od 1. 11. 2021 dalje se lahko za prostovoljno samotestiranje odločijo vsi osnovnošolci od 1. do 9. razreda. Teste za samotestiranje je možno brezplačno prevzeti v lekarnah. To storite starši s pomočjo otrokove kartice zdravstvenega zavarovanja. Učenci se po novem samotestirajo dvakrat tedensko, zato predlagamo, da se samotestiranje izvede doma v ponedeljek in sredo zjutraj. V lekarnah boste starši oz. skrbniki mesečno lahko prevzeli do 10 HAG testov za samotestiranje. Ministrstvo je prav tako sporočilo, da naj bi učenci prostovoljno samotestiranje izvajali tudi za potrebe udeležbe v športnih programih, pri športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.

Zahvaljujem se Vam za Vaše razumevanje, predvsem pa za sodelovanje pri zagotavljanju varnega učnega okolja za vse naše učence. Prepričana sem, da si želite, da bi bili otroci v šoli in deležni bogatih vsebin, ki jih izvajamo.

Lepo Vas pozdravljam in Vam želim obilo zdravja.

mag. Marija Lubšina Novak, ravnateljica

Dostopnost