Spoštovani starši!

Vlada je načelno odločitev za postopno odpiranje ustanov 13. maja 2020 potrdila z odlokom o začasni prepovedi zbiranja v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, v katerem je določila izjeme, za katere od 18. oziroma 25. maja 2020 prepoved zbiranja v vzgojno-izobraževalnih zavodih ne velja. Prepoved tako ne bo veljala za učenke in učence od 1. do 3. razreda osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom ter za tiste učence od 4. do 8. razreda, za katere je organiziran dopolnilni pouk. Prepoved ne bo veljala tudi za učenke in učence 9. razreda osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom.

Drage učenke in učenci prvega triletja OŠ IN OŠ PP!

V ponedeljek, 18. 5. 2020, se torej vidimo v šoli. Dobrodošli!

Zjutraj se bomo zbrali na ploščadi pred Športno dvorano Brežice. Da bomo lažje izvajali vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) prosimo, da prvi dan pridete k pouku učenci 3. razreda ob 8.00. Vsi tretješolci boste imeli do konca šolskega leta pouk v matični šolski stavbi na Levstikovi 18 in ne več v prostorih Ekonomske in trgovske šole Brežice.

Učence 2. razreda vabim, da pridete na ploščad pred Športno dvorano Brežice ob 8.15, prvošolce pa ob 8.30. Od navedeni uri bosta tam vsak oddelek posebej pričakali učiteljici, ki vas bosta nato v koloni in v varni razdalji odpeljeli v šolsko stavbo. Če boste prišli v šolo v spremstvu staršev, vas prosimo, da do prihoda učiteljic počakate z njimi.

Zavedamo se, da bo to težko, ker si gotovo želite pozdraviti sošolce, a verjamem, da vam bo vseeno uspelo.

V naslednjih dneh (do konca šolskega leta) se bo pouk za vse razrede in oddelke od 1. do 3. razreda vsak dan pričel ob 8.20 in končal ob 12.40. Če vas bodo prišli po pouku iskat starši, vas bodo zunaj lahko prevzeli ob 12.50. Organizirano pa bo tudi RaP jutranje varstvo in RaP podaljšano bivanje.

Prosimo, da v ponedeljek prinesete s seboj vse potrebščine, ki so vam jih naročile učiteljice, copate in knjige, ki jih morate morebiti še vrniti v šolsko knjižnico. Vse šolske potrebšine bodo ostale do konca pouka v šoli.

Vsak oddelek bomo morali zaradi higienskih priporočil NIJZ žal razdeliti na dva dela. Vemo, da vam to ne bo všeč, a obljubljamo, da bo prav vse učence oddelka dnevno obiskala razredničarka, ki bo v obeh skupinah predvidoma poučevala slovenščino in matematiko.

 

Vstopanje v šolsko stavbo ne bo možno tako kot do sedaj. Ob 8.10 vas bo vsak dan na šolskem dvorišču počakala učiteljica in ko se boste zbrali vsi, boste skupaj odšli v učilnico. Med poukom oz. odmori učilnice predvidoma ne boste zapuščali (samo za WC in za odhod na šolsko dvorišče, igrišče). Malico vam bodo do učilnice pripeljale kuharice. Po pouku vas bo učiteljica ali druga odrasla oseba prav tako pripeljala na šolsko dvorišče, kjer vas bo predala staršem ali pa vas bo spremila do avtobusa. Če bo vreme ugodno, boste večino pouka opravili zunaj. Tisti pa, ki boste prihajali v RaP jutranje varstvo, boste v šolsko stavbo vstopali ob nadzoru odrasle osebe, ki vas bo spremila do učilnice. Staršem bo vstop v šolsko stavbo prepovedan.

 

Dragi učenci, vemo, da bodo ta higienska pravila za vse nas huda preizkušnja, vemo pa tudi, da jih bomo skupaj in z dobro voljo ter ob pomoči staršev obvladali in tako »ukrotili« korono.

Pričakujemo vas in se veselimo snidenja!

Ravnateljica, razredničarke in ostali sodelavci šole

 

Dostopnost