V prazničnem mesecu decembru, ko je veliko priložnosti za druženja in praznovanja, smo se na  brežiški osnovni šoli odločili, da obiščemo stanovalce Doma upokojencev Brežice.

Tokrat je bilo naše literarno druženje praznično in pravljično obarvano. Sodelovalo je 13 učencev in knjižničarki, kasneje pa se nam je na obisku pridružila še pomočnica ravnateljice ga. Mileva Kralj Buzeti. Devetošolca Ela Godler  in Luka Čurič sta najprej prebrala pravljico Trije dobri možje in ljubezen pisateljice Helene Kraljič in ilustratorke Tine Brinovar. Prisluhnili smo tudi prazničnim pesmim, ki so popestrile pravljico. Ob koncu zgodbe so učenci razredne stopnje zapeli in z gibom prikazali zaključno pesem. Sledilo je prijetno druženje ob družabni igri, upokojenci so z veseljem medse sprejeli učence, obujali spomine na svoje otroštvo in na praznike nekoč, manjkalo ni niti skupnega petja.  Z obiskom smo polepšali dan upokojencem in sebi.

Največji dar, ki ga lahko podarimo drug drugemu, je ravno čas, ki ga preživimo skupaj. Druženje smo sklenili s prazničnimi voščili in z mislijo, da se kmalu spet srečamo.

Anja Šalamon

Dostopnost