V četrtek, 22. 3. 2018, so se učenci OŠPP NIS Osnovne šole Brežice z razredničarkami odzvali prijaznemu vabilu Posavskega muzeja Brežice in se udeležili srečanja s pevko Nušo Derenda. Pridružili so se jim tudi učenci in varovanci iz drugih ustanov za osebe s posebnimi potrebami.

Ob vstopu v grad je obiskovalce prisrčno sprejela kustosinja Andreja Matijevc in jih popeljala do razstavnega prostora, ki je odstrl tančice pevkine mladosti – mladosti Anuške Žnideršič, ki je bila nekoč tudi učenka Osnovne šole Brežice.

Nuša Derenda je v spremstvu direktorice muzeja Alenke Krošelj, predstavila razstavljene osebne predmete, ki jo povezujejo s preteklostjo. V nadaljevanju si je predvsem nežnejši spol spočil oči na prekrasnih kreacijah, ki jih je pevka nosila na različnih nastopih. Učenci so takoj prepoznali črno rumeno kreacijo, ki jo je pevka nosila, ko je s pesmijo »Energy« zastopala Slovenijo na znamenitem mednarodnem pevskem tekmovanju za Pesem Evrovizije. Učencem se je takoj prikupila tako s svojim videzom kot pristopom. Sklepno dejanje srečanja je potekalo v viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice. Tedaj že »NAŠA« Nuša je zapela nekaj svojih največjih uspešnic – nekaj tudi po izboru nas poslušalcev.

Topel sprejem strokovnih delavcev na gradu ter tankočuten in sproščen pristop znane in slavne, a hkrati tako domače pevke, je v udeležencih srečanja pustil neizbrisljiv pečat, zlasti tudi zato, ker se je veseljem fotografirala s posamezniki, delila avtograme in k skupnemu prepevanju povabila tudi junake iz občinstva, ki so radi zapeli z njo.

Ob zaključku srečanja sta pevka in učiteljica Osnovne šole Brežice, promotorko mednarodnega projekta Mirno morje, Hedvika Lopatič, vse udeležence srečanja povabili na četrtkov (29. 3. 2018) dobrodelni koncert Mirno morje, na katerem bo med ostalimi nastopajočimi sodelovala tudi Nuša Derenda.

Pred odhodom je strokovno osebje Posavskega muzeja Brežice udeležence pogostilo z grajskim čajem in piškoti.

Ta četrtek so učenci odhajali domov polni pozitivnih vtisov, saj je bil vsak na svoj način delček lepega in vedrega dogodka.

Dostopnost