Pred nekaj meseci smo v slovo pomahali poletju in vsem njegovim radostim. Pogumno smo zakorakali v novo šolsko leto in že so pred vrati decembrski predpraznični dnevi. Učenci OŠPP NIS in razredničarke smo prvi tehnični dan namenili kreativni dobrodelnosti, ki smo jo delili z oskrbovanci in strokovno vodjo iz DUO Impoljca.

V okviru mednarodnega projekta Mirno morje, ki je eden največjih socialno-pedagoških projektov v Evropi za otroke s posebnimi potrebami, smo v ponedeljek, 20. 11. 2017, skupaj združili naše znanje in ustvarjalne ideje ter izdelali očarljive izdelke za božični bazar MM. Leseni božični jelenčki in obeski za ključe z vžganimi božičnimi motivi, praznične voščilnice in steklene vazice, ovite v nežne volnene niti, so le del ponudbe in bodo prav prijetno dopolnili praznično prodajno stojnico. V projekt Mirno morje so vključeni vsi oddelki s prilagojenim programom. Skozi celo leto izvajamo različne dejavnosti, ki so vezane na temo »Mirno morje«.

Izkupiček od prodaje na praznični tržnici bo namenjen enotedenskemu jadranju otrok v mesecu septembru 2018.

Gostje iz DUO Impoljca so se z veseljem odzvali našemu povabilu in se udeležili srečanja z oddelki OŠPP NIS na naši šoli. Poleg donacije materiala, pripomočkov ter posebnih znanj so prispevali k medgeneracijskemu povezovanju in k spodbujanju dolgoročnih projektov. Učenci so na ta način pridobili nova, drugačna znanja in izkušnje ter se na ustvarjalen način učili vstopati v socialne interakcije, predvsem pa so ugotovili, da je v slogi moč.

Ob zaključku srečanja smo bili vsi zadovoljni z rezultati skupnega dela. Enotno smo se strinjali, da to srečanje ni bilo zadnje.

Tina Kodrič

Dostopnost