Dragi učenke in učenci, spoštovani starši!  

 Počitnice se iztekajo. Pred nami je novo šolsko leto in upamo, da bo tako uspešno, kot je bilo lansko in vsa leta doslej. Vsem vam, drage učenke in učenci, želimo veliko uspeha in zadovoljstva pri šolskem delu ter veliko dobrih in iskrenih prijateljev. Vam, cenjeni starši, pa želimo dobro sodelovanje s šolo.

Za začetek vam posredujemo nekaj informacij, ki se nanašajo na prvi šolski dan:

  • Učence 1. razreda  boste starši pripeljali pred šolo v petek, 1. 9. 2017, ob 9.30, kjer jih bodo sprejeli ravnateljica, pomočnica ravnateljice, razredničarka, druga učiteljica v razredu in župan občine Brežice. Za prisrčen sprejem smo pripravili kratek kulturni program. V primeru slabega vremena bo sprejem v multimedijski učilnici. Po sprejemu bodo razredničarke odpeljale učence v matične učilnice, kjer se bodo družili do 12.00, ko jih boste starši že lahko pričakali pred šolo. Učenci naj s seboj prinesejo torbico s šolskimi potrebščinami in copate, delovne zvezke pa bodo dobili v šoli.
  • Učenci od 2. do 9. razreda se boste zbrali na platoju Zavoda za šport pred Športno dvorano Brežice v petek, 1. 9. 2017, ob 8.20, kjer vas bodo pričakali ravnateljica, pomočnici ravnateljice, razredniki in ostali strokovni delavci ter župan občine Brežice.
  • Učenci od 2. do 9. razreda boste prvi šolski dan imeli pouk pet šolskih ur – od 8.20 do 12.40.
  • Učenci od 2. do 4. razreda prinesite s seboj vse šolske potrebščine – brez delovnih zvezkov (zvezki, peresnica, beležka, mapa …), da jih boste s svojo razredničarko pregledali in uredili, učenci od 5. do 9. razreda pa boste preživeli najprej prve tri ure z razredničarko / razrednikom, nato pa boste imeli dve uri pouka po urniku. S seboj imejte potrebščine, učbenike in delovne zvezke za predmete, ki bodo na urniku 4. in 5. šolsko uro. Urnik bo v četrtek, 31. 8. 2017, objavljen na spletni strani šole.
  • Prvi šolski dan boste vsi učenci imeli v šoli malico, kosila ta dan še ne bomo kuhali; prav tako prvi dan še ne bo delovalo podaljšano bivanje.
  • Vsi učenci od 2. do 9. razreda obvezno prinesite s seboj kartice za kosila in knjižnico, copate, učenci  od 6. do 9. razreda pa tudi ključke za garderobne omarice (tisti, ki jih junija niste pustili v šoli).
  • 1. septembra bodo šolski avtobusi zjutraj vozili po ustaljenem voznem redu, po pouku pa bo na vsaki relaciji vozil le »prvi avtobus« (odhod ob 12.50).
  • Starše obveščamo še, da bodo prvi roditeljski sestanki za predmetno stopnjo v ponedeljek, 11. 9. 2017, za razredno stopnjo in OŠNIS pa v torek, 12. 9. 2017. Vabila vam bodo razredniki poslali prihodnji teden.
  • V sredo, 13. 9. 2017, ob 18. uri bomo organizirali za starše učencev prvega razreda predavanje in pogovor s priznanim slovenskim strokovnjakom Markom Juhantom. Tema predavanja in pogovora bo Prehod otroka iz vrtca v osnovno šolo.

Vaši učitelji

Dostopnost