Hura, gremo v šolo!

Drage učenke in učenci!

Želim vam lep jutrišnji prvi šolski dan in uspešno novo šolsko leto. Šolsko leto bomo začeli na precej neobičajen način, a naj vas to ne ovira pri postavljanju visokih ciljev in doseganju novega znanja ter napredovanja v skladu z vašimi zmožnostmi. Bodite vedoželjni in izkoristite vsako priložnost za pridobivanje novega, lepega, dobrega.

Dobre želje za prvi šolski dan vam namenja tudi župan Občine Brežice, gospod Ivan Molan, prvošolce pa bo ob tako pomembnem dogodku, kot je prehod iz vrtca v osnovno šolo, pozdravil in jim zaželel uspešno delo predsednik Državnega zbora RS, gospod Igor Zorčič.

Prosim učence od 4. do 9. razreda OŠ in učence od 2. do 9. razreda OŠ PP NIS, da prvi šolski dan prinesete s seboj šolske potrebščine po urniku, ki ga objavljamo v nadaljevanju tega obvestila, in šolske copate. Preverite pa tudi, kje imate kartico za kosilo in knjižnico.

  • Učenci 1. razreda imejte v torbici vse šolske potrebščine in copate.
  • Učenci 2. razreda prinesite zvezke, mapo, beležko, kolaž papir, plastelin, peresnico s pisalnim priborom in copate.
  • Učenci 3. razreda potrebujete veliki karo in veliki črtni zvezek, beležko, peresnico s pisalnim priborm in copate.

Naj povem še, da boste prvi šolski dan dobili vsi učenci učbenike iz šolskega sklada.

Pouk boste prvi dan vsi učenci zaključili ob 12.40, šolski avtobusi pa bodo prvi dan in tudi vse delovne dni v tednu vozili po ustaljenem voznem redu (le avtobus za Skopice bo imel odhod namesto ob 13.00 ob 13.08).

V Levstikovi ulici bo žal še nekaj časa gradbišče, zato bo cesta zaprta za ves promet in tudi za pešce. Enako bo zaprta v eno smer tudi Jurčičeva ulica (ne bo spremembe prometnega režima), zato bo dostop do šole možen samo po Černelčevi in Šolski ulici. Predlagamo, da mlajše otroke pospremite do šole peš, starejši pa naj izstopijo na avtobusni postaji pri Zdravstvenem domu Brežice.

Oddelka 3. c in d bosta imela prvo polletje pouk v Domu kulture Brežice. Več informacij o celotni organizaciji pouka, prehrane in RaP boste učenci in starši dobili pri razredničarkah.

Urnik za prvi šolski dan za učence od 4. do 9. razreda
Razred2. ura (8.20)3. ura4. ura5. ura6. ura
     
4. aOSOSMATSLJŠPO
4. bOSOSMATSLJTJA
4. cOSOSMATSLJTJA
4. dOSOSMATSLJDRU
      
5. aOSOSOSTJASLJ
5. bOSOSOSMATTJA
5. cOSOSOSDRUMAT
5. dOSOSOSNITMAT
      
6. a OSOSOSGOS
6. b OSOSOSMAT
6. c OSOSOSSLJ
6. d OSOSOSMAT
      
7. a OSOSMATOS
7. b OSOSTITOS
7. c OSOSOSNAR
7. d OSOSSLJOS
7. e OSOSMATOS
      
8. a OSOSOSTIT
8. b OSOSOSŠPO
8. c OSOSOSŠPO
8. d OSOSOSBIO
      
9. a OSOSŠPOOS
9. b OSOSLUMOS
9. c OSOSOSLUM
      
OŠPP NIS     
3. razredOSOSOSLUMLUM
4. in 6.d razredOSOSOSNARDRU
7. razredOSOSOSNARDRU
8. in 9. razredOSOSOSNARDRU

Veselim se srečanja z vsemi vami in vas prisrčno pozdravljam.

                                                                                                      Vaša ravnateljica mag. Marija Lubšina Novak

Cenjeni starši!

Pri vzgojno-izobraževalnem delu šole je Vaša vloga zelo pomembna, zato računamo na vašo podporo, predvsem pa na zaupanje v strokovno delo zaposlenih.

Vse v življenju gre bolj gladko, če se stvari lotimo z veliko mero optimizma in pozitivne energije. Naj nas ti dve lastnosti spremljata skozi novo šolsko leto. Bodimo strpni, spoštljivi in iskreni drug do drugega, sodelujmo, iščimo dobro v ljudeh, pomagajmo, kjer lahko, in prepričana sem, da bomo ob koncu šolskega leta želi lepe rezultate.

Ker živimo zadnje čase v nenavadnih razmerah, so drugačna tudi navodila za sodelovanje otrok pri pouku. Po najnovejših navodilih NIJZ z dne 28. 8. 2020 naj vsi učenci, stari 6 let in več, na šolskih hodnikih, v toaletnih prostorih šole … nosijo MASKO. Enako velja tudi za vse vozače, ki se vozijo z avtobusi ali kombiji – zanje je uporaba mask v času prevoza obvezna. V matični učilnici maske niso potrebne.

Naprošam starše, da daste otroku v torbico vsak dan tudi masko.

Za razumevanje se Vam, cenjeni starši, že vnaprej zahvaljujem.

mag. Marija Lubšina Novak, ravnateljica

Priloga:

Okrožnica MIZŠ z dne 28. 8. 2020

Dostopnost