»MIRNO MORJE« je eden največjih socialno-pedagoških projektov v Evropi za otroke s posebnimi potrebami. Letošnje petindvajsete flote, se je septembra 2019 udeležila tudi posadka Osnovne šole Brežice – oddelki s prilagojenim programom. To je bila naša že šesta »odprava«. V sam projekt Mirno morje so vključeni vsi oddelki s prilagojenim programom. Skozi celo leto izvajamo različne dejavnosti vezane na temo »Mirno morje«.  Tako pri urah rednega pouka kot tudi na dnevih s posebno vsebino. Otroke vodimo, usmerjamo, jim skušamo približati vrednote in poslanstvo »Mirnega morja« in to tudi dejansko uresničevati in živeti. Vsako leto, tretji teden v septembru, pa ekipa učencev in spremljevalcev potuje v Dalmacijo.
Na letošnjem dogodku »Mirno morje po Mirnem morju«, ki smo ga pripravili v mesecu decembru na naši šoli, smo predstavili celoten projekt in seveda ponovno do podrobnosti razkrili letošnje dogodivščine, ki smo jih doživeli na morju. Iskrena hvala vsem donatorjem, ki nam finančno pomagate, da uresničujemo naše želje in smo deležni prijetnih dogodivščin, ki jih ne bomo nikoli pozabili. Iščemo ugoden veter in že pripravljamo aktivnosti za Mirno morje 2020«.
Več o samem dogodku in celotnem jadranju si lahko pogledate v albumu fotografij in preberete v Ladijskem dnevniku Mirno morje 2019.

Dostopnost