Dne 16. 11. 2019 je 10 učencev in učenk OŠ Brežice pod vodstvom mentoric Jadranke Čabraja in Sabine Dobršek Mladkovič (v okviru RaP modni kreatorji) obiskalo modno kreatorko Urško Drofenik, ki ima svoj atelje v Štorah.

Urška je svojo uspešno ustvarjalno pot začela takoj po končani srednji šoli za modno oblikovanje v Ljubljani.  Na domačem modnem tržišču je zaslovela s korzeti, njene kreacije pa so kmalu zablestele tudi med medijskimi zvezdami in slovensko visoko družbo.

Znana je po glamuroznih večernih kreacijah.  Njene obleke so nosile kandidatke za lepotna tekmovanja, tako naše predstavnice, kot predstavnice drugih držav in marsikatera obleka je bila izbrana med najboljših 10 ali 5.

Srčno nas je sprejela v svojem ateljeju in nam predstavila svojo ustvarjalno pot, ki ni bila vedno  le bleščeča. Ob tem nam je predala kar nekaj življenjskih napotkov. Poudarila je, da moramo vztrajati in ne smemo prehitro obupati. V drugem delu pa smo se v njeni delavnici lotili  ustvarjanja lastnih kreacij.

Domov smo se vrnili polni prijetnih vtisov in kreativnega navdiha.

 

Mentorici:

Jadranka Čabraja

Sabina Dobršek Mladkovič

Dostopnost